Centrul Medical Oftalmologic Vista

Centrul Medical Vista

Fondat în 2005 ca răspuns la cererea tot mai mare pentru servicii oftalmologice moderne, Centrul Medical Vista este unul dintre cei mai importanți furnizori privați din Timișoara, reușind să se impună prin profesionalism, răspuns prompt și servicii adaptate nevoilor actuale ale pacienților.

Scurt istoric

Primele intervenții chirurgicale efectuate în cadrul acestei clinici au fost pentru cataractă și corecția laser a viciilor de refracție. Câțiva ani mai târziu, în ianuarie 2007 au fost efectuate primele intervenții în sfera chirurgiei vitreo-retiniene, intervenții care au devenit mult mai eficiente și rapide în urma achiziționării laserului Allegretto Eye-Q 400 Hz.

Dezvoltarea permanentă a centrului a fost posibilă tocmai datorită răspunsului pozitiv al pacienților la inițiativele clinicii de îmbunătățire a serviciului medical oftalmologic, ceea ce a încurajat echipa centrului medical Vista să continue demersurile de diversificare a specializărilor și de îmbunătățire permanentă a bazei materiale, astfel încât pacienții să beneficieze de soluții profesionale, adaptate la tehnologii cât mai actuale din domeniul medical.

În prezent, clinica Vista oferă două cabinete de consultații si un bloc operator - toate fiind dotate la cele mai înalte standarde europene.

Produse și servicii

Centrul Medical Vista oferă pacienților săi o gamă variată de servicii medicale ce au la bază o experiență solidă și o infrastructură creată pentru a satisface cele mai diverse cerințe:

 1. consultații oftalmologice (acuitate vizuală, tensiune oculară etc.)
 2. prescriere lentile de contact
 3. tratamente laser
 4. operații cataractă (prin tehnica modernă de facoemulsificare)
 5. diagnosticarea și tratamentul glaucomului
 6. diagnosticarea și tratamentul retinopatiei diabetice
 7. diagnosticarea și tratamentul maculopatiei senile
 8. chirurgie refractivă (corecția laser a miopiei, hipermetropiei, astigmatismului și chiar a prezbiopiei) utilizând unul dintre cel mai performante laser excimer existente

Avantajele Centrului Medical Vista

Experiență - medici experimentați și recunoscuți pentru activitatea lor practică și de cercetare

Flexibilitate - tratamente personalizate, intervenții în caz de urgență

Calitate - aparatură și echipamente extrem de performante ce permit investigări cu un grad ridicat de exactitate (în peste 97% dintre cazuri cataracta se operează prin tehnica modernă de facoemulsificare utilizând un aparat de ultimă generație Millennium - Bausch&Lomb)

Eficiență - durata redusă a operațiilor (10-15 minute), toți pacienții sunt operați în anestezie cu picături, recuperare imediată a vederii (fără internare și fără bandaje postoperator)

Profesionalism - personal bine pregătit cu vastă experiență atât teoretică cât și practică

Unul dintre serviciile care au contribuit la renumele Centrului Medical Vista constă în depistarea precoce și tratarea retinopatiei diabetice. Acest proces presupune:

 • consultație oftalmologică periodică - obligatorie pentru toți pacienții diabetici
 • angiografia fluoresceinică - investigație obligatorie pentru toți pacienții diagnosticați cu retinopatie diabetică în vederea tratamentului laser și pentru monitorizarea progresiei bolii
 • tratamentul laser argon - necesar pentru fotocoagularea vaselor de sânge afectate sau a retinei ischemiate
 • injecții intravitreene - pentru edemul macular diabetic și retinopatia diabetică proliferativă
 • vitrectomie posterioară - pentru retinopatia diabetică proliferativă cu hemoragie în vitros.

Date de contact

Pentru programări sau întrebări suplimentare se pot folosi următoarele informații:

Tel: 0256292295

E-mail: secretariat@clinica-vista.ro

Web: www.clinica-vista.ro

Program

Luni - Vineri 9:00-18:00

Sâmbătă 9:00-13:00

Duminică: Închis

Cum Ajungi?

Centrul Medical Vista este situat pe Str. Romulus, nr. 41, la mai puțin de 1.5 km de Pensiunea Venus, sau la 15 min de mers pe jos.